Acanthorhynchus tenuirostriseastern spinebill

Av Kyung Ah Park

Geografisk rekkevidde

Østlige ryggmarker er hjemmehørende i østlige og sørøstlige Australia. De er utbredt, fra øst for Great Divide til vest for Carnarvon Gorge, og passerer gjennom Nord-Queensland. Utvalget av østlige ryggrader strekker seg fra kysten, innover i landet til Boggabilla i den nordvestlige sletteregionen.Acanthorhynchus tenuirostrisfinnes også i Tasmania. Disse fuglene kan migrere i kalde måneder, men de er vanligvis innenfor en region, avhengig av matkildens tilgjengelighet.(Beruldsen, 1980; Higgins, et al., 2001; McDonald, 1973)

  • Biogeografiske regioner
  • australske
    • innfødt

Habitat

Østlige ryggrader bor hovedsakelig i tett skog og skogsområder med tykt kratt. De hekker på et lite tre eller en busk fra noen få til mer enn ti meter over bakken. De er vanlige i lav høyde og kystnære, tørre lyngheier, men de er noen ganger også til stede i høyere høyder. De finnes av og til i regnskoger, og sjeldnere i våt sklerofyllskog. Østlige ryggnebber er også vanlig i urbane hager og parker. Østlige ryggnebber kan være ensomme eller selskapelige, og de viser regelmessige sesongmessige bevegelser innenfor et begrenset område avhengig av ressurstilgjengeligheten.(Beruldsen, 1980; Chan, et al., 2008; Ford, et al., 1988; Leishman, 2000)

  • Habitatregioner
  • temperert
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • regnskog
  • krattskog
  • Andre Habitat-funksjoner
  • Urban

Fysisk beskrivelse

Den seksuelle dimorfismen til østlige ryggrader er ikke signifikant. Mannlige østlige ryggnebber har en generelt blank svart kropp som er omtrent 13 til 16 cm lang. Øvre hale og indre vinger er grå. De har en hvit hals og smekke som strekker seg til magen, og har en mindre, brun smekke som bare dekker svelget. Det nedre brystet og magen har en lysebrun til gulbrun farge. Hannene har føtter og ben som er enten svarte eller mørkerødbrune. Hunnene ligner på hannene, men har et mer oliven-gråaktig utseende og mindre intens brun på halsen. Sammen med den lyse, gulbrune magen har hunnene ofte hvite fjær spredt utover fjærdrakten. I motsetning til mannlige rygggaller har hunnene blekere, grå-rosa føtter og ben. Mens ungdommens øyne er svarte, har de voksne en tendens til å ha knallrøde øyne. Vingespennet deres varierer fra 18 til 23 cm og de lange, tynne nebbene varierer fra 2 til 5 cm. Gjennomsnittlig kroppsvekt er 11 g, selv om den øker i vintermånedene på grunn av lagring av fett for å spare energi. Den østlige ryggmargen går gjennom to mytestadier en gang mellom begynnelsen av desember og slutten av april.



Acanthorhynchus tenuirostriskan skilles fraAcanthorhynchus superciliosus, eller vestlige ryggnebber, av forskjeller i kroppsstørrelse og utseende.A. superciliosus, litt mindre ennA. tenuirostris, har hvitt supercilium og et generelt utseende av oliven-grå i stedet for svart.(Ford og Pursey, 1982; Higgins, et al., 2001; McDonald, 1973)

  • Andre fysiske egenskaper
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuell dimorfisme
  • like kjønn
  • kjønn farget eller mønstret annerledes
  • mann mer fargerik
  • Gjennomsnittlig masse
    11 g
    0,39 oz
  • Rekkevidde
    13 til 16 cm
    5,12 til 6,30 tommer
  • Rekkevidde vingespenn
    18 til 23 cm
    7,09 til 9,06 tommer

Reproduksjon

Det eksakte parringssystemet til østlige ryggrader er ukjent, men de er sannsynligvis sosialt monogame. Et spesifikt par vil hekke og stelle yngelen deres, men individer har blitt observert for å lage ekstra-par kopulasjoner. For å sette i gang et frieri flyr en hann bort til en hunn og berører enten halen til hunnen med nebben eller roper høyt. Displayet varer i 15 til 30 sekunder. De flyr i et bølgende mønster med hannen som forfølger hunnen. Noen ganger snur hunnen seg plutselig for å møte forfølgeren sin, og de svever kort og berører hverandres regninger. Til slutt lander de i nærheten av stedet der de begynte. Frieriet kan vare i over en uke med fôring og hvile i mellom. Det er ingen makeforsvar under frieri, så andre ryggnebber hanner kan komme og starte flukt med den samme hunnen mens den andre hannen hviler eller spiser.(Higgins, et al., 2001)

  • Parringssystem
  • monogamt

Hekkesesongen inntreffer fra august til desember. Både hannen og hunnen samler materialer som passer for reiret deres, men det er bare hunnen som faktisk bygger reiret. Hunnene kan legge opptil 4 egg, med et gjennomsnitt på 2 egg per clutch, og kan legge opptil 5 clutcher per sesong. Den omtrentlige intervalltiden mellom to clutcher varierer fra 37 til 41 dager. Den gjennomsnittlige inkubasjonstiden varer i 14 dager, hvoretter reirungene blir født, veier rundt 8 g hver. Det tar i gjennomsnitt 14 dager for unger å fly, og de blir selvstendige og begynner å søke 8 dager senere. Informasjon om når ungene blir kjønnsmodne er ikke kjent, men når ungene når selvstendighet forlater de territoriet mens de voksne blir igjen.(Collins, 2008; Higgins, et al., 2001)

  • Viktige reproduktive funksjoner
  • iteroparous
  • sesongbasert avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / toebolig (separert kjønn)
  • seksuell
  • befruktning
  • oviparøs
  • Avlsintervall
    Østlige ryggnebber kan avle opptil 5 ganger per sesong, med et intervall på 37 til 41 dager mellom kløingene.
  • Hekkesesongen
    Østlige ryggrader hekker mellom august og desember.
  • Range egg per sesong
    1 til 4
  • Gjennomsnittlig egg per sesong
    to
  • Gjennomsnittlig tid til klekking
    14,4 dager
  • Gjennomsnittlig ung alder
    13,7 dager
  • Gjennomsnittlig tid til uavhengighet
    3 uker

Inkubasjonen utføres primært av kvinnelige østlige ryggrader, men hanner vil av og til hjelpe. Begge kjønn fjerner fekale sekker når nakne unger klekkes fra eggene og mater ungene hvert 5. til 10. minutt. Selv om ungene av og til blir matet med nektar, mates de fleste av dem med insekter til de er i stand til uavhengig å mate nektar. Nestlings er kjent for å være veldig støyende mens de mates. Etter mindre enn 2 uker oppfordrer foreldrene ungene til å fly. De voksne forbereder seg på det neste reiret 1 til 9 dager etter ungflåten. Mens foreldrene forblir i territoriet for å lage et nytt reir, forlater unge territoriet etter å ha blitt jaget av foreldrene eller frivillig når de blir uavhengige.(Higgins, et al., 2001)

  • Foreldreinvestering
  • altrisiell
  • mannlig foreldreomsorg
  • kvinnelig foreldreomsorg
  • forbefruktning
    • proviantering
    • beskytter
      • hunn
  • forklekking/fødsel
    • proviantering
      • hunn
    • beskytter
      • mann
      • hunn
  • pre-avvenning/fleiging
    • proviantering
      • mann
      • hunn
    • beskytter
      • mann
      • hunn
  • før uavhengighet
    • proviantering
      • mann
      • hunn
    • beskytter
      • mann
      • hunn

Levetid/Langelevnad

Foreløpig er det ingen tilgjengelige data om levetiden tilAcanthorhynchus tenuirostris.

Oppførsel

Østlige ryggnebber er daglige og er mest aktive midt på morgenen. De ses vanligvis alene eller i par, og noen ganger i grupper på fem. I flekker med høy nektarintensitet, finnes noen ganger østlige ryggrader blandet med partier av sølvøyne (Zosterops), småsanger og andre honningspiserarter. I vintermånedene flytter små flokker seg lokalt som svar på mattilgang.

Midt på vinteren ekskluderer hanner aggressivt mindre hunner fra områder med rik nektar, noe som fører til at hunnene har større dødelighet. På grunn av sin lille kroppsstørrelse anses østlige ryggrader for å være nederst i interspesifikke hierarkier. De trekker seg tilbake når de møter konflikter med større fugler som New Holland honningspisere (Phylidonyris novaehollandiae).(Higgins, et al., 2001; Munro, 2003)

  • Nøkkelatferd
  • arboreal
  • fluer
  • daglig
  • bevegelig
  • nomadisk
  • stillesittende
  • ensom
  • territoriell
  • Områdets størrelse
    20 000 til 30 000 m^2

Hjemmebane

Hjemmeområde varierer avhengig av tilgjengeligheten av matkilde, men hekkeområdet på Moruya, studiestedet i Victori, Australia, ble funnet å variere fra 2 til 3 hektar. Hannryggrader forsvarer hekke- og fôringsområder, og blir mest aggressive når de møter slektninger.(Higgins, et al., 2001)

Kommunikasjon og persepsjon

Østlige ryggnalder produserer ofte høye, raske 'pip'-vokaliseringer. Under frieri utfører par flyoppvisninger der hannen flyr bak hunnen og de jager i en bølgende bevegelse. For å starte denne frieriflukten, vil en hann berøre nebbet til en hunns hale. Når de spiser av blomsternektar, synger østlige ryggrader en territoriell sang for å forsvare blomsten. De hever fjær på halsen og kronen og flikker med halen 2 til 3 ganger i sekundet hvis de føler seg truet eller når de er klare til å kjempe. De østlige ryggnebbene utfører også distraherende visninger med brukne vinger når nestungene deres er truet. Som alle fugler, oppfatter østlige ryggrader miljøet sitt gjennom lyd, visuelle, taktile og kjemiske stimuli.(Higgins, et al., 2001)

  • Kommunikasjonskanaler
  • visuell
  • ta på
  • akustisk
  • Persepsjonskanaler
  • visuell
  • ta på
  • akustisk
  • kjemisk

Matvaner

De østlige ryggnebbene er først og fremst nektarfødere og bruker sitt svært tilpassede, rørformede nebb til å søke fra rørformede blomster. Deres høyt spesialiserte nebb er antatt å være et resultat av en nær sam-evolusjon med de rørformede blomstene de lever av. Østlige ryggrader velger blomster basert på tilgjengelig nektar i stedet for størrelsen på blomsten. Unger mates hovedsakelig med insekter, forskjellig fra voksne som bare er avhengige av insekter under eller før hekkeperioden eller når nektartilgjengeligheten avtar om vinteren.(McGoldrick og Nally, 1998; Munro, 2003; Scoble og Clarke, 2006)

Disse fuglene er mest aktive om dagen fordi mengden nektar topper ved daggry og flere insekter er aktive på den tiden. Nektarforbruket deres topper seg om høsten, fra august til oktober, hovedsakelig for å lagre fett og øke kroppsmassen for å forberede seg på den kommende vinteren.(Timewell og Nally, 2004)

jakt på hund påskeegg
  • Primær diett
  • planteeter
    • nektarvor
  • Animalsk mat
  • insekter
  • Plantemat
  • nektar

Predasjon

I offentlige parker og hager,villkatterog noen ganger noentamhunderdrepe disse fuglene. Fuglematere som gir produsert 'nektar' kan være skadelig for fuglenes helse, på grunn av mangelen på tiamin i det raffinerte sukkeret. Predasjonsraten øker i hekkesesongen når hjelpeløse reir er sårbare for angrep. Når voksne fugler merker at et rovdyr nærmer seg, utfører de avledningsvisninger med brukne vinger og lokker rovdyrene bort fra reiret. Hvis reirunger har flyktet eller er i ferd med å fly, kan de flagre eller eksplodere fra reiret når rovdyr kommer i nærheten, noe som ofte viser seg å være dødelig.(Higgins, et al., 2001)

  • Kjente rovdyr
    • Hushunder (Canis lupus familiaris)
    • Huskatter (Katt)

Økosystemroller

Som alle honningetere er østlige ryggrader svært effektive pollinatorer for nektarproduserende plantearter. Mens de spiser nektar, børster hodene deres ofte mot blomsten og samler pollen som deretter overføres til neste blomst de lever av. På grunn av deres spesialiserte nebb, søker østlige ryggnebb fra en begrenset gruppe blomstrende arter, og reduserer derfor mengden krysspollinering og resulterer i svært effektiv pollinering. Om vinteren eller med lave nektarressurser, forgriper østlige ryggrader også insekter og påvirker sannsynligvis også bestandene deres.

Flere arter av gjøk inkludert bleke gjøker (Blek gjøk) og skinnende bronse-gjøker (Chrysococcyx lucidus) er avlsparasitter som er kjent for å bruke østlige ryggrader som verter. Avlsparasittisme kan resultere i lavere produktivitet for vertsarter, ettersom de parasittiske ungene ofte kaster ut andre klekkinger ut av reiret eller konkurrerer ut dem om mat.

Østlige ryggnebber er også kjent for å være verter for noen blomstermidd, inkludertHattena kometerogH. floricola. Blomstermiddene kan påvirke østlige ryggnalder negativt ved å konsumere nektar og derfor redusere mattilgjengeligheten for ryggmargen.(Huryn, 1997; Lowther, 2007; Scoble og Clarke, 2006)

  • Økosystempåvirkning
  • pollinerer
Kommensal/parasittisk art
  • Blomstermidd (Hattena kometer)
  • Blomstermidd (Hattena floricola)
  • Bleik gjøk (Blek gjøk)
  • Skinnende bronse-gjøker (Chrysococcyx lucidus)

Økonomisk betydning for mennesker: Positivt

Selv om mennesker ikke påvirkes direkte, gir pollinering av østlige ryggrader et større mangfold av blomster, ikke bare i naturen, men også i hager og urbane parker.(Johnson, et al., 2010)

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Det er ingen kjente bivirkninger avAcanthorhynchus tenuirostrispå mennesker.(McGoldrick og Nally, 1998)

Bevaringsstatus

Økningen i bestander av vilde katter har ført til populasjonsnedgang i østlige ryggrader. Til tross for befolkningsnedgang på over 30 % de siste årene, merker IUCNs rødliste arten som minst bekymringsfull.(Higgins, et al., 2001)

Bidragsytere

Kyung Ah Park (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor, Rachelle Sterling (redaktør), Special Projects.