Acerodon jubatus gyllenhett fruktflaggermus

Av Virginia Heinen

Geografisk rekkevidde

Acerodon jubatuser endemisk for Filippinene, med unntak av Palawan-regionen og øygruppene Batanes og Babuyan.(Mildenstein, et al., 2008; Wilson og Reeder, 2005)

  • Biogeografiske regioner
  • Orientalsk
    • innfødt
  • Andre geografiske vilkår
  • øya endemisk

Habitat

Acerodon jubatushviler i løvtre, ofte på klippekanter eller bratte, utilgjengelige bakker. Andre foretrukne hvilesteder inkluderer bambusklumper, mangrovetrær og andre sumpete skogområder. Ruteplasser er vanligvis plassert på små, offshore-øyer.Acerodon jubatushar blitt observert å bruke forstyrrede områder til rasting.(Mildenstein, et al., 2008; Mudar og Allen, 1986; Nowak, 1991)

Når man søker næring,Acerodon jubatusviser en sterk preferanse for primærskog eller sekundærskog av høy kvalitet fremfor forstyrret habitat, og kan fly lange avstander (opptil 16 km) fra plassen for å nå disse stedene. Det er også en preferanse for elvekanter, sannsynligvis på grunn av deres spesielle plantesamfunn.Acerodon jubatuser sjelden funnet å søke i forstyrrede områder eller jordbruksområder, selv om den regelmessig krysser slike områder mens den reiser mellom skogkledde områder.(Mildenstein, et al., 2005; Mildenstein, et al., 2008; Nowak, 1991; Stier og Mildenstein, 2005)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • skog
  • Våtmarker
  • sump
  • Andre Habitat-funksjoner
  • elvebredden
  • Rekkeviddehøyde
    0 til 1100 m
    0,00 til 3608,92 fot

Fysisk beskrivelse

Som andre flaggermus i FamilienPteropodidae,Acerodon jubatushar store, lyse øyne og relativt enkle ytre ører med kontinuerlige marger. Ørene er omtrent like lange som snuten og er spisse. Det er en klo på det andre sifferet på hver vinge. Hodeskallen har sterke, ufullstendige postorbitale prosesser, med supraorbitale foramena. Tennene er skarpe og spisse, bortsett fra de to siste molarene.(Ingle og Heaney, 1992; Taylor, 1934)

Pelsen avAcerodon jubatuser tynn på hals- og ørehinnene, fraværende på vingehinnene og kort og glatt på kroppen. Det er betydelig variasjon i farge, men det typiske skjemaet er mørkebrun eller svart på pannen og sidene av hodet, rødbrun på skuldrene og en mørk brun eller svart på nedre del av ryggen og undersiden. Nakken varierer fra krem ​​til gyllengul. Det er en smal linje med oransje bak i nakken. Varierende antall gule hår er spredt over hele pelsen, spesielt på underkroppen. Variasjon i farge avhenger ikke av alder, kjønn eller lokalitet.(Nowak, 1991; Taylor, 1934)

Hodet og kroppslengden kombinert varierer fra 178 til 290 mm; det er ingen hale. Underarmen varierer mellom 125 og 203 mm, og vingespennet varierer mellom 1,51 og 1,7 m. Vekter mellom 1050 og 1200 g er rapportert, noe som gjørAcerodon jubatusblant de største flaggermusene i verden. Hannene er større og tyngre enn hunnene.(Heaney og Heideman, 1987; Ingle og Heaney, 1992; Mudar og Allen, 1986; Nowak, 1991)

  • Andre fysiske egenskaper
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuell dimorfisme
  • hann større
  • Rekkeviddemasse
    1050 til 1200 g
    37,00 til 42,29 oz
  • Rekkevidde
    178 til 290 mm
    7,01 til 11,42 tommer
  • Rekkevidde vingespenn
    1,51 til 1,7 m
    4,95 til 5,58 fot

Reproduksjon

Ingen informasjon er foreløpig tilgjengelig om parringssystemet tilAcerodon jubatus.

Husky Rescue Alabama

Acerodon jubatuspopulasjoner på alle øyer reproduserer seg omtrent samtidig, noe som indikerer at de sannsynligvis bruker fotoperioden som en pekepinn i stedet for mer lokaliserte miljøforhold. Hunnene føder i løpet av april og mai, og muligens tidlig i juni. Hunner i fangenskap føder bare en gang hvert annet år; de i naturen reproduserer sannsynligvis sjeldnere. Ikke mye om kullstørrelse er kjent, men hunner har ikke blitt observert med mer enn ett avkom om gangen.(Heideman, 1987; Mildenstein, et al., 2008)

  • Viktige reproduktive funksjoner
  • iteroparous
  • sesongbasert avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / toebolig (separert kjønn)
  • seksuell
  • viviparøs
  • Avlsintervall
    Hunnene kan avle så ofte som en gang hvert annet år.
  • Hekkesesongen
    Fødsler skjer fra april til juni, men drektighetsperioder er ukjente, så hekkesesongen er ennå ikke bestemt
  • Gjennomsnittlig antall avkom
    en

Hunnene har blitt observert å bære et enkelt avkom. Ungene klamrer seg til morens pels med klørne, mens mødrene vifter dem med en vinge for å holde dem kjølige. Hunnene investerer betydelig i ungene sine gjennom drektighet og amming.(Taylor, 1934)

  • Foreldreinvestering
  • altrisiell
  • forbefruktning
    • proviantering
    • beskytter
      • hunn
  • forklekking/fødsel
    • proviantering
      • hunn
    • beskytter
      • hunn
  • pre-avvenning/fleiging
    • proviantering
      • hunn
    • beskytter
      • hunn

Levetid/Langelevnad

Ingen informasjon er for øyeblikket tilgjengelig om levetid iAcerodon jubatus.

Oppførsel

Acerodon jubatusindivider raster sammen med andre flaggermusarter, spesieltPteropus vampyrusog av og tilPteropus hypomelanus. De er vanligvis undertall av disse andre artene, og utgjør mindre enn 20 % av den totale rastepopulasjonen. Blandede kolonier på 100 000 til 150 000 individer ble rapportert på begynnelsen av 1900- til 1920-tallet; nylig har imidlertid ingen kolonier over 30 000 individer blitt observert, og mange er ikke større enn 5 000 individer. Flaggermus dukker opp fra kolonien ved solnedgang, flyr inn i fjellene for å spise frukt og kommer tilbake før soloppgang.(Heaney og Heideman, 1987; Mildenstein, et al., 2008; Taylor, 1934)

  • Nøkkelatferd
  • fluer
  • nattlig
  • bevegelig
  • stillesittende
  • Sosial
  • kolonial

Hjemmebane

Hjemmeområdestørrelser for gyllenhette fruktflaggermus er ikke kjent.

Kommunikasjon og persepsjon

Acerodon jubatusindivider har store øyne og kan bruke visuelle signaler i kommunikasjon. De har en særegen lukt, noe som tyder på luktkommunikasjon, men ingen spesifikke duftkjertler er identifisert.

  • Kommunikasjonskanaler
  • visuell
  • kjemisk
  • Persepsjonskanaler
  • visuell
  • ta på
  • akustisk
  • kjemisk

Matvaner

Fruktflaggermus med gyldne lokk er frugivores. fiken (Ficus) ser ut til å være et kosttilskudd, siden fikenfrø utgjør 41 % av avføringen i gjennomsnitt.Ficus subcordataer imidlertid den mest spiste artenAcerodon jubatusviser også en sterk preferanse for frukt fra andreFicusarter og, i mindre grad,Spraglete ficus. Ikke alle fikenarter brukes, og kostholdet er smalere enn andre flaggermus i samme område. Spesielt er disse stiftplantene bare funnet i modne lavlandsskoger, noe som gjør gulldekkede fruktflaggermusskog obligatoriske. De spiser også blader ved å knuse dem og svelge væskeinnholdet, men hvor mye av dietten som består av blader er ukjent.(Stier og Mildenstein, 2005)

  • Primær diett
  • planteeter
    • frugivore
  • Plantemat
  • blader
  • frukt

Predasjon

Det er ingen kjente rovdyrAcerodon jubatus.

Økosystemroller

Gyldenhette fruktflaggermus, som frugivores, er distributører av plantefrø. Effekten av slik distribusjon på det lokale økosystemet er ikke registrert.(Stier og Mildenstein, 2005)

  • Økosystempåvirkning
  • sprer frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positivt

Noen store flaggermusplasser, deles avAcerodon jubatusog andre arter, brukes som turistattraksjoner.(Mildenstein, et al., 2008)

Gulllokkede fruktflaggermus jaktes for konsum. De blir også noen ganger fanget levende for eksport, selv om dette er uvanlig fordi de sies å ha en ubehagelig lukt sammenlignet med andre lignende flaggermus. Disse praksisene har bidratt til artens truede status.(Mildenstein, et al., 2008)

rød healer
  • Positive effekter
  • handel med kjæledyr
  • mat
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Det er ingen kjente bivirkninger avAcerodon jubatuspå mennesker.

Bevaringsstatus

Gyldenhette fruktflaggermus er oppført som truet av IUCN og vises i vedlegg I til CITES. Befolkningen opplever alvorlig nedgang på grunn av tap av habitat fra hogst- og jordbruksprosjekter og jakt på kjøtt eller handel. De er spesielt utsatt for tap av habitat på grunn av deres avhengighet av fikentrær som bare finnes i moden gammel skog. Denne arten er fredet, med tre store liggeplasser helt fritatt for jakt, men flaggermusene blir fortsatt jaktet mens de søker bort fra plassen. Bestanden er beregnet til rundt 10 000 individer; dette representerer en nedgang på 50 % de siste 30 årene. Nedgangen er spådd å fortsette med mindre ødeleggelsen av gammel skog opphører. Populasjoner som nå er anerkjent somA. jubatus(Acerodon Lucifer) er nå utryddet.('Vedlegg I, II og III', 2008; Heaney og Heideman, 1987; Mildenstein, et al., 2008)

Andre kommentarer

Denne arten inkluderer nå Panay gullkronede flygende rev,Acerodon Lucifer, som en gang ble betraktet som en egen art. Det ser ikke ut til å være noen morfologiske forskjeller for å skille de to taxaene. Det er ikke kjent om de er adferdsmessig identiske, og dette vil sannsynligvis aldri bli bestemt fordi Panay-populasjonen ser ut til å være utryddet.(Ingle og Heaney, 1992; Mildenstein, et al., 2008)

Bidragsytere

Virginia Heinen (forfatter), Michigan State University, Barbara Lundrigan (redaktør, instruktør), Michigan State University, Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.