Acrobats pygmaeusfeathertail glider

Av Adam Shiroff

Geografisk rekkevidde

Begrenset til fastlandet Austrailia, men har en bred utbredelse gjennom det meste av de åpne og lukkede skogene i østlige og sørøstlige Austraila fra Cape York til det sørøstlige hjørnet av Sør-Austrailia. Finnes også i elvredgum-skoger knyttet til innlandselver, spesielt Murray River (Ward, 1990)

møllenes madonna
  • Biogeografiske regioner
  • australske
    • innfødt

Habitat

Akrobater pygmaeusfinnes i et bredt spekter av habitater. Den har blitt observert søking på bakken, i store trær og busker og i høyt gress. Feathertailed Gliders er observert som søker i høyder fra bakkenivå til 40 meter over bakken. Høyden på fødesøking avhenger av treslag og mengde mat, men den er uavhengig av årstid (Goldingay og Kavanagh, 1995).

  • Terrestriske biomer
  • savanne eller gressletter
  • skog

Fysisk beskrivelse

Rekkevidden i vekt for hanner er lik den for hunner, men i de fleste tilfeller veide hannene faktisk mer. Hode- og kroppslengden varierer fra 65-80 mm, og halelengden varierer fra 70-80 mm. Mest bemerkelsesverdig karakteristisk forA. pygmaeuser den fjærlignende halen, som ingen andre pattedyr har. Den har jeksler som tyder på en insekteter, men også en tunge med børstespiss som er typisk for en nektarmater. Dens store foroverrettede øyne er for nattlig kikkertsyn, og den har store taggete puter på hver tå, som hjelper til med å feste seg til glatte overflater.A. pygmaeushar en noe gripende hale som gir grep på kvister og små greiner.



  • Andre fysiske egenskaper
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Gjennomsnittlig masse
    13 g
    0,46 oz
    En alder
  • Gjennomsnittlig basal metabolsk hastighet
    0,084 watt
    En alder

Reproduksjon

I det sørøstlige Australia hekker arten fra juli til januar, og hunnene produserer vanligvis to kull innen denne tiden. Det andre kullet blir unnfanget ved en brunst etter fødsel og gjennomgår en periode med embryonal diapause. Hannene viser forstørrede testikler og epididymider i starten av hekkesesongen, men viser en nedgang i løpet av sesongen. Det kan være fire eller flere pungunger, men antallet overskrider sjelden antallet spener, som er fire. Pungens levetid varer i ca. 9 uker, noe som er langt for et pungdyr av denne størrelsen, men utviklingsstadiet ligner på andre pungdyr på tidspunktet for pungdyret. I gjennomsnitt tapes omtrent en unge fra hvert kull under diegivning. Reduksjon i kullstørrelser kan være et resultat av at hunnene matcher kostnadene ved amming med tilgjengelige ressurser. På avvenningstidspunktet er individene store og kan fortsette å omgås mødrene sine, men 90 % av begge kjønn forsvinner fra befolkningen, enten gjennom spredning eller dødelighet, før de når modenhet (Ward, 1990).

  • Viktige reproduktive funksjoner
  • gonokorisk / gonochoristisk / toebolig (separert kjønn)
  • seksuell
  • Gjennomsnittlig antall avkom
    3
    En alder
  • Gjennomsnittlig alder ved seksuell eller reproduktiv modenhet (kvinnelig)
    Kjønn: kvinne
    240 dager
    En alder
  • Gjennomsnittlig alder ved seksuell eller reproduktiv modenhet (mann)
    Kjønn Mann
    365 dager
    En alder

Levetid/Langelevnad

Oppførsel

Pygmy Glider er normalt aktiv om natten bortsett fra når du oppdrar unger. Deretter ser man at hunnen dukker opp for å mate eller drikke sent på ettermiddagen. Grupper avA. pygmaeushar blitt observert i praktisk talt alle tilgjengelige lukkede rom, fra hule trestammer til telefonbokser til fuglereir eller possum dreys. De danner sfæriske reir (dreys) av vegtasjon, vanligvis eukalyptblader, bark og trebregnefiber (Strahan, 1983). De er funnet i grupper på opptil 20 individer, men disse regnes ikke som stabile assosiasjoner. Det antas at kommunikasjon mellom mor og ung skjer gjennom en rekke høyfrekvente lyder og markering med urin. Fôring i grupper er ofte observert i fangenskap, men det har blitt sett i naturen bare én gang (Strahan, 1983).A. pygmaeusgjennomgår torpor-anfall i flere dager, og senker kroppstemperaturen til omtrent 2 grader Celsius. Dette er forskjellig fra dyp dvalemodus. Det er ingen prehibernasjonsfetting og det ser ut til at langvarig torpor kun brukes i nødssituasjoner (Jones og Geiser, 1992).

morsomme veterinærsitater
  • Nøkkelatferd
  • bevegelig

Kommunikasjon og persepsjon

  • Persepsjonskanaler
  • ta på
  • kjemisk

Matvaner

Det meste av fôringsatferden til denne arten foregår i eukalypter. De søker under løs bark og samler løvverk. Letingen av løs bark antyder at dyret lever av honningdugg og leddyr, mens bladutvinningen tyder på å spise manna, honningdugg, lerps og leddyr. Nektarfôring har blitt sett (Goldingay og Kavanagh, 1995), men sies å forekomme sjelden.

Bevaringsstatus

Akrobater pygmaeussies å være vanlig i sitt geografiske utbredelsesområde og individuelle habitater.

Andre kommentarer

Det sies å være at Feathertail Glider sannsynligvis vil være blant de mest følsomme av de australske pattedyrene for habitatendringer assosiert med tømmerhøst på grunn av den trelevende livsstilen til disse pungdyrene.

Bidragsytere

Adam Shiroff (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor.