Corynorhinus townsendiiTownsends storørede flaggermus

Av Jen Sullivan

Geografisk rekkevidde

Corynorhinus townsendiihar et bredt spekter i det vestlige Nord-Amerika, fra det sørlige Canada til det sørlige Mexico. De har betydelige befolkninger i alle Rocky Mountain-stater (Arizona, Colorado, Utah, Wyoming, Idaho og Montana) samt Texas, South Dakota, Kansas, nordvest i Arkansas og sørlige Missouri og vestover gjennom California, Oregon og Washington.Corynorhinus townsendii townsendiier underarten som antas å forekomme mest i det nordvestlige Stillehavet.Corynorhinus townsendii pallescenser en betydelig blekere underart som bor i ørkenhabitater. Det er isolerte populasjoner av underartenCorynorhinus townsendii, funnet i huler i østlige Oklahoma, ogCorynorhinus townsendii virginianus, funnet i øst-sentrale Kentucky, West Virginia og vestligste Virginia i Potomac og James sideelvedalene.(Adams, 2003; Barbour og Davis, 1969; Chapman, 2007; Choate, et al., 1994; Kunz og Martin, 1982; Terwilliger og Tate, 1995)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • innfødt

Habitat

De fleste vestlige populasjoner avCorynorhinus townsendiibor i fjellskog. Denne typen skog er tykk med furu-, gran- og osp-trær og er avgrenset av busker og gressletter. I høyere høyder er den omkringliggende vegetasjonen subalpin.Corynorhinus townsendii pallescenslever i tørre habitater med begrenset ørkenkrattvegetasjon, men slutter å leve i ekstreme ørkenmiljøer.Corynorhinus townsendii townsendiibor i det fuktige kystområdet i det nordvestlige Stillehavet. Østlige bestander avCorynorhinus townsendiifinnes vanligvis i eik-hickory-skoger.

Corynorhinus townsendiiindivider velger hvilesteder som oftest i huler, klipper og fjellhyller, men har blitt funnet i forlatte gruver og andre menneskeskapte strukturer. Kolonier velger normalt relativt kalde steder for rasting, og plukker hibernacula med en betydelig mengde luftbevegelse. Forlatte bygninger brukes vanligvis bare om sommeren, mens grotter og forlatte gruver foretrekkes om vinteren.



Roost-steder har generelt åpne tak fordi Townsends storørede flaggermus ikke kryper godt. De foretrekker habitater som er nesten helt mørke og er ekstremt følsomme for menneskelig forstyrrelse, noe som nesten alltid får kolonier til å flytte.(Adams, 2003; Barbour og Davis, 1969; Chapman, 2007; Choate, et al., 1994; Kunz og Martin, 1982; Terwilliger og Tate, 1995)

  • Habitatregioner
  • temperert
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • skog
  • krattskog
  • fjell
  • Andre Habitat-funksjoner
  • huler
  • Rekkeviddehøyde
    457 til 2743 moh
    1499,34 til 8999,34 fot

Fysisk beskrivelse

Townsends storørede flaggermus er mellomstore flaggermus med brede vinger. De har to store, kjøttfulle kjertler på hver side av snuten. Snuten er kort med langstrakte neseborspalter. Fargen varierer fra populasjon til populasjon, selv om alle pelsfarger har en tendens til å være brunt eller grått. Hårene er mørkere i bunnen enn de er i tuppene. Ryggen kan være alt fra blek kanelbrun til svartbrun til skifergrå. Den ventrale siden har en tendens til å være brun til blekbrun. Ørene er store, vanligvis mer enn 25 mm lange og forbundet med et lavt bånd over pannen. Ørene er vanligvis rettet fremover mens de flyr. Når disse flaggermusene sover, rulles ørene vanligvis nedover og bakover over hodet, som ligner ramshorn, noe som gir disse flaggermusene et av kallenavnene deres, 'flaggermus med blikkøre'.Corynorhinus townsendiikan variere i masse fra 5g til 13g.

Tannformel er I 2/3, C 1/1, P 2/3, M 3/3 = 36.(Adams, 2003; Barbour og Davis, 1969; Chapman, 2007; Choate, et al., 1994; Kunz og Martin, 1982; Terwilliger og Tate, 1995)

  • Andre fysiske egenskaper
  • endotermisk
  • heterotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuell dimorfisme
  • like kjønn
  • Rekkeviddemasse
    5 til 13 g
    0,18 til 0,46 oz
  • Rekkevidde
    90 til 115 mm
    3,54 til 4,53 tommer
  • Rekkevidde vingespenn
    297 til 320 mm
    11,69 til 12,60 tommer

Reproduksjon

Voksne hanner begynner spermatogenese om sommeren, og når sitt høydepunkt i september. Hunnene opplever en kort proestrus på sensommeren. Estrus oppstår om høsten med paring som finner sted fra november til februar. Townsends storørede flaggermus parer seg med flere partnere gjentatte ganger i hekkesesongen. Hannene utfører en parringsvisning, der de nærmer seg en hunn med høye, kvitrende lyder. Hvis de blir akseptert av hunnen, gnir hannen snuten over hunnens ansikt, nakke, underarmer og ventrale overflate. Kjertlene på hannens snute tjener til å duftmerke hunnen før paring, hvor hunnen vanligvis er i en tilstand av torpor. Sædcellene lagres i hunnens forplantningskanal til våren, når eggløsning, implantasjon og svangerskap skjer.(Barbour og Davis, 1969; Chapman, 2007; Kunz og Martin, 1982; Wimsatt, 1977)

  • Parringssystem
  • polygynandrøs (promiskuøs)

Mest avl skjer i vintermånedene ved hibernacula, med toppen november til februar. Noen hunner blir inseminert før de kommer til vinterplasser. Den normale drektighetsperioden er 56 til 100 dager, avhengig av omgivelsestemperaturer og hvor lang tid hunnen tilbringer i torpor under drektigheten. Om våren og sommeren danner hunner fødekolonier i huler, gruver og bygninger, mens hannene lever alene eller i små ungkarklynger. De fleste hunner føder bare en unge. Barselkolonier brytes vanligvis opp i august, selv om hunner som har mistet ungene, vanligvis forlater plassen på et tidligere tidspunkt. Etter at fødselskoloniene er spredt, migrerer hunnene til hibernacula og gjenforenes med hannene. Unge hunner parer seg vanligvis sin første høst, mens hanner ikke parer seg før etter sitt første leveår.(Adams, 2003; Barbour og Davis, 1969; Chapman, 2007; de Magalhaes, et al., 2005)

  • Viktige reproduktive funksjoner
  • iteroparous
  • sesongbasert avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / toebolig (separert kjønn)
  • seksuell
  • viviparøs
  • spermlagring
  • forsinket befruktning
  • Avlsintervall
    Townsends storørede flaggermus yngler en gang i året.
  • Hekkesesongen
    Avl skjer om vinteren, med topp fra november til februar.
  • Gjennomsnittlig antall avkom
    en
  • Svangerskapsperiode
    56 til 100 dager
  • Gjennomsnittlig avvenningsalder
    6 uker
  • Alder ved seksuell eller reproduktiv modenhet (kvinnelig)
    4 (lave) måneder
  • Alder ved seksuell eller reproduktiv modenhet (mann)
    1 (lave) år

Ungene blir født nakne og ørene er foldet over de uåpnede øynene i flere dager etter fødselen. De klamrer seg til morens kropper om dagen og grupperer seg i grupper når mødrene drar om natten for å mate. Valper avvennes ved minst 6 ukers alder og blir selvstendige kort tid etter.(Adams, 2003; Barbour og Davis, 1969; Chapman, 2007; Kunz og Martin, 1982)

  • Foreldreinvestering
  • altrisiell
  • forbefruktning
    • proviantering
    • beskytter
      • hunn
  • forklekking/fødsel
    • proviantering
      • hunn
    • beskytter
      • hunn
  • pre-avvenning/fleiging
    • proviantering
      • hunn
    • beskytter
      • hunn
  • før uavhengighet

Levetid/Langelevnad

Flaggermus har potensial for lang levetid.Corynorhinus townsendiiindivider har blitt registrert som lever over tjueen år. Imidlertid er dødeligheten hos unge høy, i gjennomsnitt 38 til 54 %. Hvis de unge kan overleve det første leveåret, øker sjansen deres for å overleve til gjennomsnittlig 80 % årlig. Det har blitt bemerket at forventet levealder påCorynorhinus townsendiier mye kortere når den holdes i fangenskap.(Barbour and Davis, 1969; de Magalhaes, et al., 2005; Gruver and Keinath, 2006)

  • Rekkevidde levetid
    Status: vill
    21 (høye) år

Oppførsel

Befolkningssammensetningen varierer etter sesong. Hunnene danner barnehagekolonier om sommeren, mens hannene vanligvis er ensomme. Noen ganger bor begge kjønn i samme sommerstue, selv om de vanligvis ikke klynger seg sammen. Det er ikke kjent med sikkerhet hvordan nye barnehagekolonier blir etablert, hunner drar ikke for å etablere nye kolonier. Hele kolonien flytter fra en soveplass til en annen. Kolonistørrelsen varierer etter region. Vestlige populasjoner lever vanligvis i kolonier på rundt et dusin til opptil et par hundre individer. I øst kan kolonier ha 1000 eller flere individer. Ruteplasser er vanligvis i et område med svakt lys, på kanten av sonen med totalt mørke. Deres preferanse for lite lys eller totalt mørke vises i fôringsatferden deres. Townsends storørede flaggermus forlater ikke soveplassene sine før sent på kvelden.Corynorhinus townsendiiklynger er aldri i sprekker eller sprekker, fordi de ikke kryper bort fra stedet de lander. I stedet samler de seg på åpne takplasser. Ofte henger de med en enkelt fot. Mens de sover, krøller ørene deres tilbake over hodet, og ligner på værerhorn. De blir lett forstyrret og vil oftest flytte på seg etter en menneskelig forstyrrelse på soveplassen.

Townsends storørede flaggermus er også allsidige flyers, som viser bevegelser som spenner fra pilende til svevebevegelser. Landing er en delikat, men smidig manøver der flaggermusen sveiper nedenfra, bretter vingene og snur seg raskt og griper tak i overflaten med en fot. Denne arten er ekstremt flink til å unngå feller og garn og vanskelig å opprettholde i fangenskap.

Mor-ung interaksjon er den mest komplekse sosiale interaksjonen i kolonien. På dagtid klamrer ungene seg til mødrene sine, men når mødrene går ut om natten for å mate, blir ungene igjen i klaser. Mødre gjenkjenner ungene sine gjennom auditive signaler, og det har blitt teoretisert at hunner også bruker kjertlene på snuten for å duftmerke ungene.

Dvaleplasser forekommer i hele koloniens område, vanligvis på steder der gjennomsnittstemperaturen er 55 grader Fahrenheit (12,7 grader Celsius) eller mindre, men over frysepunktet. Individer kan bytte mellom hvilesteder under dvalemodus, men ligger fortsatt i klynger. Enkeltpersoner begynner å ankomme hibernacula på senhøsten og blir til midten av våren. Det har blitt observert at menn vanligvis velger varmere dvalesteder og beveger seg oftere enn kvinner. Energikilder i vintermånedene er fortsatt ukjente. Flygende insekter er knappe og flaggermus lagrer ikke nok fett til at fettlagrene kan være hovedenergikilden. De sparer varme ved å holde de store vingene foldet over den ventrale overflaten og klynge seg tett sammen. I løpet av de varme månedene av året går Townsends storørede flaggermus gjennom anfall av daglig torpor i løpet av dagen.(Adams, 2003; Barbour og Davis, 1969; Chapman, 2007; Kunz og Martin, 1982)

  • Nøkkelatferd
  • troglofil
  • fluer
  • nattlig
  • bevegelig
  • stillesittende
  • dvale
  • daglig torpor
  • ensom
  • Sosial
  • Områdets størrelse
    0,8 til 24 km ^ 2

Hjemmebane

Townsends storørede flaggermus migrerer ikke lange avstander. Innenfor deres rekkevidde kan de ha flere liggeplasser for føde-/barnehagekolonier, ungkarskolonier og dvale. Enkeltpersoner kan bevege seg mellom disse soveplassene når som helst i løpet av året, men avstandene er generelt små. Hunnene har en tendens til å utvide fangstområdet sitt under drektighet, mens utvalget av hanner trekker seg tilbake.(Adams, 2003; Barbour og Davis, 1969; Chapman, 2007; Gruver og Keinath, 2006; Kunz og Martin, 1982)

Kommunikasjon og persepsjon

Mest navigasjon og persepsjon hos denne arten styres av ekkolokalisering. De store ørene tilCorynorhinus townsendiireflekterer lavfrekvente ekkolokaliseringsanrop de bruker og deres følsomhet for å detektere lyder. Disse flaggermusene kan svinge ørene for å konsentrere seg om en retningsbestemt eller bevegelig lydkilde. Ekkolokalisering oppnås ved å sende ut en rask serie med intense lyder i strupehodet. I motsetning til andre pattedyr, hvis hørselsorganer er koblet til hodeskallen, er flaggermusens hørselsorganer omgitt av fettvev eller bihuler, noe som bidrar til å dempe ledningen av lyder fra strupehodet. De midtre indre øremusklene trekker seg sammen før hver ekkoloddpuls slik at støyene som produseres av flaggermusen ikke overdøver lydene som mottas av ørene. Pulser av høye signaler sendes ut, fra flere til et par hundre pulser per sekund. Pulsene varer bare noen få tusendeler av et sekund. Pulsfrekvens, varighet, tonehøyde og frekvens varierer basert på situasjonen. Høyfrekvente lyder (over 20 kHz) er lydene som produseres for ekkolokalisering. Når de søker, bruker Townsends storørede flaggermus lavfrekvente pulser med lengre varighet til de finner et måltid. Når et insekt er lokalisert, økes og forkortes pulsfrekvensen og tonehøyden senkes for å hjelpe med å finne insektet mer nøyaktig. Når pulsen treffer en hindring, reflekteres den tilbake mot flaggermusen, og flaggermusen kan bestemme størrelse, form, tekstur, avstand, retning og bevegelse til et objekt.

Auditiv persepsjon spiller også en viktig rolle i sosial interaksjon. Lavfrekvente lyder (under 20 kHz) er innenfor rekkevidden av menneskelig gjenkjennelse og brukes vanligvis til sosiale interaksjoner. Disse interaksjonene inkluderer avstand mellom individer i kolonien, mor-ung interaksjoner, kommunikasjon og varslingsanrop. Menn, når de utfører et frieri, lager høye kvitrelyder til sin tiltenkte ektefelle. Unge flaggermus produserer unike rop som hjelper mødrene deres å finne dem hvis de blir skilt i kolonien. Studier har vist at over tid utvikler samtalene til de unge seg til kvitrende lyder, men da en mor hørte et opptak av samtalen til spedbarnet hennes som hadde blitt gjort en uke tidligere, reagerte hun fortsatt.

Betydningen av luktsignaler for Townsends storørede flaggermus er uklar. Det er sannsynlig at duft spiller en rolle i å gjenkjenne individer innenfor en koloni, så vel som mor-spedbarnsgjenkjenning. Det har vist seg at akustiske utslipp er nøkkelen i mor-spedbarns foreninger iCorynorhinus townsendii, spesielt når spedbarnet kan være utenfor rekkevidden av luktmottak. Hanner har blitt observert duftmarkerende hunner før paring ved bruk av ekskresjoner fra kjertlene på snuten.(Fenton, 1985; Hill og Smith, 1984; Kunz og Racey, 1998; Lacki, et al., 2007; Mohr, 1976; Wimsatt, 1977)

  • Kommunikasjonskanaler
  • visuell
  • akustisk
  • kjemisk
  • Andre kommunikasjonsmoduser
  • duftmerker
  • Persepsjonskanaler
  • visuell
  • ta på
  • akustisk
  • ultralyd
  • ekkolokalisering
  • kjemisk

Matvaner

Townsends storørede flaggermus lever nesten utelukkende av møll (Lepidoptera), men de har også vært kjent for å spise biller (Coleoptera), fluer (Diptera) og andre små insekter. Små møll 3 til 10 mm lange er det vanligste byttet. Vestlige flaggermuspopulasjoner søker vanligvis i tett løvverk, og bruker lavfrekvente signaler for å finne plasseringen av insekter blant grenene til trærne. Populasjoner i Virginia og Kentucky har imidlertid blitt observert som søker blant skogen, men også i åpne marker og langs lave klippevegger. De samler vanligvis byttedyr fra grenene på trærne og kan drikke i flukt fra overflaten av dammer og bassenger. Etter fôring går de tilbake til natteplasser for å fordøye og kan gjøre en ny søkingstur før daggry. Townsends storørede flaggermus er også anerkjent som en av de mest effektive 'matspesialistene' i Nord-Amerika, med et kompromittert kosthold på over 80 % møll. Tilgjengeligheten og størrelsen på møllbestander er viktige faktorer for bærekraften til enhver bestand avCorynorhinus townsendii.(Adams, 2003; Burfod og Lacki, 1995; Dodd, et al., 2008; Hill og Smith, 1984; Lacki, et al., 2007)

  • Primær diett
  • kjøtteter
    • insekteter
  • Animalsk mat
  • insekter

Predasjon

De nattlige vanene til Townsends storørede flaggermus, deres evne til å fly og deres okkupasjon av vanskelig tilgjengelige hvileområder, gjør dem til et usannsynlig bytte for de fleste rovdyr. Nattaktive rovfugler, slanger og rotter vil av og til bytte på storørede flaggermus. Spesifikke rapporter om predasjon inkluderer stillehavsgopherslanger (Pituophis catenifer catenifer), huskatter (Katt), og vaskebjørn (Procyon lotor). En California-studie av en koloni avCorynorhinus townsendiisom hadde tatt bolig i et forlatt hus med flere etasjer, rapporterte at Rattus rattus> rov på kolonien, og sporene og merkingene laget av disse gnagerne ble oppdaget i sperrene nærmest liggestedet til flaggermusene. Kolonier truet av et rovdyr kan bruke advarende vokaliseringer som varierer fra høye rop til kvitring.(Barbour og Davis, 1969; Fellers, 2000; Fenton, 1985; Gruver og Keinath, 2006)

  • Kjente rovdyr
    • svarte rotter (Rattus rattus)
    • gopher slanger (Pituophis melanoleucus)
    • huskatter (Katt)
    • vaskebjørn (Procyon lotor)

Økosystemroller

De vanligste parasittene som finnes påCorynorhinus townsendiier parasittiske fluer fra familienStreblidae. Disse fluene er store, gule og ekstremt synlige. De bruker flaggermusene som verter hele året. En annen type vingeløs flue er funnet på vestlige bestander, fra familienNycteribiidae.Midder vanlige i alle populasjoner.Corynorhinus townsendiideler liggeplasser med andre arter, noen ganger, inkludert Rafinesques storørede flaggermus (Corynorhinus rafinesquii) i sørlige populasjoner, østlige pipistrelle (Pipistrellus subflavus), nordlig langøret myotis (Myotis), og østlig småfotmyotis (Myotis leibii). Woodrats (Neotoma) finnes noen ganger også i rasteområder med disse flaggermusene.Corynorhinus townsendiipopulasjoner bidrar til å kontrollere møllpopulasjoner fordi de er spesialister på møll i kosthold.(Barbour og Davis, 1969; Chapman, 2007; Hill og Smith, 1984)

Kommensal/parasittisk art
  • midd (acari)
  • streblid fluer (Streblidae)
  • flaggermusfluer (Nycteribiidae)

Økonomisk betydning for mennesker: Positivt

Den desidert mest gjenkjennelige fordelen mennesker oppnår ved tilstedeværelsen avCorynorhinus townsendiier skadedyrbekjempelse. De er spesielt effektive rovdyr av møll. Som et resultat er det mindre miljø- og landbruksskader på grunn av insekter. I noen områder er de viktige rovdyr av destruktive sigøynermøll (Lymantria dispar).(Hill og Smith, 1984; Mohr, 1976)

  • Positive effekter
  • forskning og utdanning
  • produserer gjødsel
  • kontrollerer skadedyrpopulasjonen

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Selv om det er populær oppfatning at flaggermus er syke og farlige dyr, er dette stort sett feil. Flaggermus kan bære på rabies og histoplasmose, som kan infisere mennesker og andre varmblodige arter, men rapporter om sykdomsoverføring til mennesker er uvanlig. Bakterielle, sopp-, virale og mykotiske midler har alle vært assosiert med flaggermus, og de kan være vert for mange endo- og ekto-parasittiske organismer. I 2001 rapporterte Center for Disease Control at 17,2 % av alle rabiestilfeller var flaggermus, det er ingen estimater for forekomsten av rabies innen artenCorynorhinus townsendii. Selv omCorynorhinus townsendiitar vanligvis ikke opphold i nærheten av menneskelige populasjoner, deres tilstedeværelse i menneskelige strukturer kan forringe sanitærforholdet og den strukturelle kvaliteten til hvilestedet. Opphopning av avføring og tilstedeværelsen av parasitter og bakterier representerer en reell helsefare for folk som vandrer inn på en soveplass. De største problemene ser imidlertid ut til å være støyen som kolonien produserer, samt ulempen med akkumulert fekalt materiale.(de Magalhaes, et al., 2005; Gruver og Keinath, 2006; Hill og Smith, 1984; Mohr, 1976)

  • Negative effekter
  • skader mennesker
    • bærer menneskers sykdom

Bevaringsstatus

Corynorhinus townsendiier anerkjent av mange kilder som en truet art, selv om den har en global rangering av tilsynelatende sikker. Dens lave toleranse for menneskelig forstyrrelse får ofte hele kolonien til å flytte hvis den blir avbrutt, spesielt under dvalemodus. Tilstedeværelsen av mennesker i miljøet kan være så stressende for storørede flaggermus at dødeligheten kan øke som følge av forstyrrelser. Som sådan tar mange nasjonalparker og andre beskyttede land forholdsregler for å forhindre forstyrrelse av alle populasjoner som er tilstede på deres land ved å plassere advarselsskilt utenfor hvilegrotter eller andre steder. Noen har installert metallporter som hindrer passasje til folk, men lar flaggermusene bevege seg fritt inn og ut av hulene deres.

Befolkninger som hviler i forlatte gruver er truet av riving av disse gruvene. Flaggermus ligger levende begravet i gruvesjakten. Forskere har tatt skritt for å samarbeide med gruveselskaper for å sikre at ingen populasjoner eksisterer før sjakter blir ødelagt, og med populasjoner som eksisterer, plasserer de vanligvis rister over inngangen til sjakten, lik de som brukes til å beskytte grotteplasser. Selv om beskyttelse av deres liggeplasser er nøkkelen,Corynorhinus townsendiitrenger også beskyttelse av de skogkledde områdene der de søker. Avskoging representerer et reelt problem for storørede flaggermus.(Chapman, 2007; Hill og Smith, 1984; Kunz og Racey, 1998)

Tempererte nordamerikanske flaggermus er nå truet av en soppsykdom kalt 'hvit-nese-syndrom.' Denne sykdommen har ødelagt østlige nordamerikanske flaggermuspopulasjoner på dvalesteder siden 2007. Soppen, Geomyces destructans, vokser best under kalde, fuktige forhold som er typiske for mange flaggermushibernacula. Soppen vokser på, og i noen tilfeller invaderer, kroppene til flaggermus i dvale og ser ut til å resultere i forstyrrelse fra dvalemodus, noe som forårsaker et ødeleggende tap av viktige metabolske ressurser og massedød. Dødeligheten på noen dvalesteder har vært så høy som 90 %. Selv om det foreløpig ikke er noen rapporter omCorynorhinus townsensiidødelighet som følge av hvit-nese-syndrom, fortsetter sykdommen å bevege seg vestover over Nord-Amerika.(Cryan, 2010; National Park Service, Wildlife Health Center, 2010)

Andre kommentarer

Townsends storørede flaggermus ble tidligere kjent somPlecotus townsendii.

Bidragsytere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

hunder som ser ut som hester

Jen Sullivan (forfatter), Radford University, Karen Powers (redaktør, instruktør), Radford University.